Welkom

Leuk dat je langskomt bij 'Vlijtige Handjes'. Zo lang als ik me kan heugen ben ik creatief bezig. Met stoffen werken vind ik het aller leukst. Hier laat ik al mijn 'makelijen' zien. Het is dan ook heerlijk toeven in atelierke Vlijtige Handjes.
Neem een lekker kopje thee of koffie en kijk eens rustig rond.

Wat me lief is

Ons Pap is in 2005 overleden en schilderen was zijn hobby. Het schilderen van landelijke taferelen en het goede leven inspireerde hem vaak. Hij hield van het Brabantse land. Herinnering aan ons pap door een ‘aangewaaid nichtje’ zoals hij haar noemde.

“Dag aangewaaid nichtje.”, zei hij breedlachend tegen me, na afloop van een uitstekend familiefeest. Dat typeert hem zo.
Een bourgondier, een echte levensgenieter. ‘k Hoopte ook elke keer weer wanneer er een verjaardag bij mijn schoonouders gevierd werd, dat ome Kees ook aanwezig zou zijn. Want behalve dat hij een zeker niet onverdienstelijke schilder was, had C. Peijen nog een ander talent. Man, wat kon hij meesterlijk mooi vertellen en de manier waarop hij dat deed… met tussenpozen die de spanning deed opvoeren. Een trek van zijn sigaret, even verzitten en zijn jas rechttrekken of hij maakte een lichte draai met het hoofd.

Hij had een zachte stem maar kreeg iedereen aan het luisteren. Ik hing als het ware aan zijn lippen.

Ik heb iets met Boedha's. Ik weet niet wat het is maar de rust die eruit spreekt geeft mij rust. Het lijkt me heerlijk m zo te kunnen leven tevreden zijn en de rust in jezelf te vinden. Daar wordt ook aan gewerkt stapje voor stapje.

Is dit iets voor jou?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...