Welkom

Leuk dat je langskomt bij 'Vlijtige Handjes'. Zo lang als ik me kan heugen ben ik creatief bezig. Met stoffen werken vind ik het aller leukst. Hier laat ik al mijn 'makelijen' zien. Het is dan ook heerlijk toeven in atelierke Vlijtige Handjes.
Neem een lekker kopje thee of koffie en kijk eens rustig rond.

zondag 4 februari 2018

Sokken 'breimood'


Afgelopen week sinds lange tijd weer wat gequilt. De hennen hebben me toch weer inspiratie gegeven. Heel wat pakketjes met hennetjes gemaakt en een op stof gezet. Het wordt weer een wandje met uitzicht op het atelier.

Maar ik ben ook in de breimood. Sokken! Heb mijn eerste paar al laten zien. Ze passen alleen niet goed. Er hangen 'flupjes' aan de hiel. Ondertussen al flink heet gewassen maar het helpt niets. Nu probeer ik een andere hiel. Dit is garen van Opal. Het breit heerlijk.Gisteren naar Hilvarenbeek geweest. Daar is het elke eerste zaterdag van de maand fabrieksverkoop. Een mooi bamboo garen gekocht en wol voor de schatjes en nog een paar voor mezelf. Ik zal maar extra bakken voor wolletjes gaan maken. Zo leuk van die kleine projectjes.


Mocht je nog tips hebben voor sokken breien? Laat maar weten. Ik kan er altijd iets van leren.

Fijne zondag,
Groetjes Anita
5 opmerkingen:

Marjan zei

De kipjesquilt vind ik nu al mooi, maar dat vosje daar ziet er wel gevaarlijk uit :-)
Leuk dat je ook besmet bent met het sokkenvirus.
Tips geven 'in het wilde weg' is wat lastig, want het hangt er een beetje van af op welke wijze je de sok breit. Dat kan van boven naar beneden, maar ook toe-up (van de teen naar boven). Dat laatste vind ik zelf het lekkerste breien (zo kan ik de lengte van de sok aanpassen aan de hoeveelheid sokkenwol).
Er zijn verschillende soorten hielen (ik gebruik de german shortrowheel en sinds kort de afterthought hiel. Over de laatste plaats ik binnenkort een blogje).
Zelf heb ik veel gehad aan de tutorials op YouTube van Carmen (New Leaf Podcast).
Ik hoop dat je hier iets aan hebt?
Groetjes

Marjan zei

Daar ben ik nog even. Ik heb gelijk maar een blogje over mijn laatste sokken geschreven. Wil je er meer over weten, kom je dan een kijkje nemen? :-)

Yvonne zei

Jammer van de hiel, vorig jaar heb ik ook sokken leren breien en vind de hiel toch elke keer een 'dingetje'. Hoop dat de andere hiel beter werkt voor je. Ze zijn immers zo lekker warm die zelfgebreide sokken!

الرحمه للتنظيف zei


شركة تنظيف بالقطيف
شركة تنظيف منازل بالقطيف
شركة تنظيف مسابح بالقطيف
شركة صيانة مسابح بالقطيف

الرحمه للتنظيف zei


شركة تسليك مجاري بالجبيل
شركة كشف تسربات المياه بالجبيل
شركة شفط بيارات بالجبيل
شركة نقل عفش بالجبيل

Is dit iets voor jou?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...