Welkom

Leuk dat je langskomt bij 'Vlijtige Handjes'. Zo lang als ik me kan heugen ben ik creatief bezig. Met stoffen werken vind ik het aller leukst. Hier laat ik al mijn 'makelijen' zien. Het is dan ook heerlijk toeven in atelierke Vlijtige Handjes.
Neem een lekker kopje thee of koffie en kijk eens rustig rond.

zondag 23 juli 2017

Verslaving & Pop-up Atelier

Vorig jaar zomer ben ik verslaafd geraakt aan unicat of unikat garen. Ken je het? Samen gestelde bollen met verschillende gekleurde draden. Mijn eerste bol kwam van Wolliez. Katoen met acryl en verlopend van jeansblauw naar rood. Geweldig! Wat heb ik hier van genoten. Neuzend op de site ontdekte ik de merino. Ook proberen en helemaal overstag. Wat heerlijk om te haken en te dragen. Soms is het zo gezellig om één werkje op te pakken en aan de slag te kunnen. Ik wist toen nog niet dat het me door de roerige tijd zou loodsen. Er zijn er ook verschillende van de naald gerold.
Rechts is de laatste. Voor de eerste keer geblokt na een badje Eculan. Het de Lavender Fields van Annie Gemeraad van de facebookgroep Annyone's Shawls.

Zomer is de tijd van buiten freubelen. Maar alles elke keer van binnen naar buiten is niet handig en op en neer lopen gaat ook gauw vervelen. Daarom heb ik een 'popup-atelier' ingericht. Heb ik niet van mezelf hoor maar van onze Oh So Lovely creatieve mama in de familie.
Hij gaat van het atelier mee naar binnen en naar buiten. Alles voor het project bij de hand en vooral de materialen en gereedschap. Super handig!

Onze lieve kleine hummel was afgelopen week jarig. 1 jaar! Wat hebben we
genoten van haar snuitje en zij van alle cadeautjes. Snapt er niets van maar je ziet haar genieten. Van ons kreeg ze een pop en natuurlijk hoort daar een quiltje bij. Nou schieten die ideeën altijd op het laatste moment bij mij in mijn hoofd. Misschien herken je het wel. Nog even vlug! Pfffff dat heb ik geweten. Hexagonnen vind ik altijd zo leuk om te maken maar mijn handjes op het moment niet. Dus geholpen door mijn lieverds Johanke en Sabine was hij net op tijd klaar. Minimaal doorgequilt voor dankbare handjes maar ik ben tevreden. Op de achterkant een lief kleedje van ons mam. Zij zou een dagje later 87 jaar zijn geworden. Zo was ze er toch een beetje bij. En ons meisje gaat op weg naar stevige stapjes met pop en wagentje. Zou het een poppenmoedertje worden.....

Lost in Time
Hier zijn alle quiltspullen even opgeborgen en ben ik weer aan een nieuwe doek begonnen maar met garen wat al langer ligt. Het prachtige merino Middernacht van Wolliez. Een bol van 12 sjaals en 13 ongelukken. Dat ligt niet aan het garen maar aan deze twijfelbips. Een prachtig patroon, de Lost in Time, maar het kwam niet mooi uit in deze donkerdere kleuren. Alles uitgehaald en nu een nieuwe poging.

Komt goed! Hier een buitje dus prima haakweer met een koppie thee.

Hele fijne zondag.
Liefs Anita
  

6 opmerkingen:

Thea zei

Nog gefeliciteerd met de verjaardag van je kleindochter. Zo leuk,die kleintjes. Geniet er maar van, het gaat zo hard!

Pop up atelier, ik ga eens even een kijkje nemen. Ik sjouw me ook wat af!

Fijne Zondag verder.

Elly zei

Wat een schatje Anita. Alweer een jaar. Waar in 't de tijd. Onze Bas gaat alweer naar school. Hij is bijna 4 jaar. Geniet nog maar lekker van de kleine meid. Wat een prachtige onslagdoeken maak je. Echt heel mooi. Doe voorzichtig met de hemdjes ze moeten nog lang mee. Groetjes Elly

Elly zei

Handjes. Grrr aut. Correctie.

Conny's-blog zei

Gefeliciteerd met dat kleine meisje op de foto, mooi je sjaals allemaal..........liefs.conny

الرحمه للتنظيف zei


شركة تنظيف كنب بالخبر
شركة صيانة مكيفات بالخبر
شركة تنظيف مطابخ بالخبر

الرحمه للتنظيف zei


شركة تنظيف منازل بالخبر
شركة تنظيف مسابح بالخبر
شركة تنظيف مكيفات بالخبر

Is dit iets voor jou?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...