Welkom

Leuk dat je langskomt bij 'Vlijtige Handjes'. Zo lang als ik me kan heugen ben ik creatief bezig. Met stoffen werken vind ik het aller leukst. Hier laat ik al mijn 'makelijen' zien. Het is dan ook heerlijk toeven in atelierke Vlijtige Handjes.
Neem een lekker kopje thee of koffie en kijk eens rustig rond.

maandag 10 maart 2014

We zijn weer thuis!

Het was heerlijk genieten van lapjes, zon, lekker eten en elkaar. Je kijkt er zo naar uit maar het is ook weer snel om. Het Dottenweekend van Quilt it & Dotty.
Ik vind dat ik me erg netjes heb gehouden met 'maar' één tas en een koffertje. Helemaal goed. Want daar kunnen genoeg stofjes in en mee terug........

Sabine kwam me halen en samen reden we naar hotel De Leijenhof in Oisterwijk. Inchecken en koffers naar de kamers. De weg was makkelijk te vinden in het hotel....gewoon naar het gekwebbel lopen. En daar zijn de maatjes van vorig jaar weer en nieuwe gezichten die direct de sfeer van het weekend te pakken hebben.
Prachtige Dear Jane van Jeanet
Even wachten in de hal en dan gaan de deuren van de zaal open en krijgen we een welkomstdrankje. Ik drink geen alcohol dus een heerlijk kopje thee om alles eens goed op te nemen en de eerste streep staat op de consumptiekaart!
We zitten in een sfeervolle ruimte met veel licht door een glazenwand en een gezellige serre. de serre hadden we zo ontdekt en er werd met tafels geschoven en al gauw kwam er een dubbele rij want jeuh waar laat je je spullen toch......
We zitten gezellig weer met oude bekenden aan tafel. Merian en Sabine, Esther met haar moeder Wilma, Marjo en Maria, Judith en Jeanet, Johanke, ik en dan zijn we rond.
Spullen op tafel en eerst projecten en vooral stofjes bekijken en bewonderen. Ik neem mijn voorgetekende lapjes en ga aan het knippen........

Lapjes en drankjes werden afgewisseld met heerlijke buffetten om ons bordje te vullen en gezellig samen eten.
Zaterdagmorgen kon je meedoen aan een workshop borduren, een scrapquilt of cathedral windows. Ik heb meegekeken voor de techniek maar niet deelgenomen. Er moesten 308 hexagons en 144 ruiten geknipt worden en dat ging in het zonnetje.... prima!.
Zaterdagavond natuurlijk de show and tell en het was weer genieten. Het geeft steeds weer zoveel inspiratie en je ziet de liefde waarmee alles gemaakt is.
Zondagmorgen was de marathon knippen voorbij en werd het eerste bloemetje gemaakt. Hmmmm helemaal blij.
Johanke en Sabine hebben ook ieder een bloemetje gemaakt en die gaan in de Mosaics.

En dan ga je weer langzaam naar het afscheid nemen en tot volgend jaar moment................ het was TOP!
's-Avonds thuis heb ik rustig nog wat hexagonnetjes bekleed om zo af te kicken en ondertussen had Shirley de foto's alweer online staan. Oh ze maakt altijd weer zoveel foto's die ze met ons wil delen. Dank je wel Shirley!
En ik hoor je denken en 'Helemaal niets gekocht???" Jawel hele mooie lapjes voor de Gossip in the Garden want die staat weer gepland......
Op de foto staat ook het nieuwste boekje van Marianne Perlot. Hele leuke vilten en papieren cupcakes. Ik heb het gekregen van mijn nieuwe collega. Ze is er pas maar kent me al goed!  Er naast de nieuwe Quiltmania en als hij ligt begint hij al te kriebelen.......

Het was een super! weekend en ik heb weer genoten.
Groetjes Anita

9 opmerkingen:

Petra Gerritsen zei

een mooi logje en de lapjes en plaatjes zijn prachtig Anita!! :-)

Trudy zei

Het is wel duidelijk dat jullie het super naar je zin gehad hebben! Leuk om te lezen, dus dank voor het delen! groetjes!

Oma San... zei

Dat ziet er weer helemaal leuk uit!!

Ans zei

Heerlijk de accu weer opgeladen!

Cisca Heiden van der zei

Wat een heerlijk weekend was dat weer. En als toetje: patchen in de zon, mooier kan het niet! Mooie lapjes heb je gekocht, een leuk boekje gekregen, en die Quiltmania: wat een mooie quilts staan erin, da's ook genieten!
Groetjes, Cisca

Carin zei

Fijn dat jullie het zo gezellig hebben gehad !

Merian zei

Het was heerlijk en je hebt weer een mooi verhaaltje geschreven!!
groetjes Merian

Chris zei

Heerlijk, al die bezigheid en gezelligheid. Wat vliegt zo'n weekend voorbij hè?! Ik las en zag ook al het een en ander bij Shirley.

Jeanette zei

Het was zoals je schrijft een fantastisch weekend! Ik heb er ook erg van genoten. En wat leuk om op je blog een foto van mijn Dear Jane te zien :) Vanavond nog maar eens aan een punt verder... want eens komt hij af

Is dit iets voor jou?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...