Welkom

Leuk dat je langskomt bij 'Vlijtige Handjes'. Zo lang als ik me kan heugen ben ik creatief bezig. Met stoffen werken vind ik het aller leukst. Hier laat ik al mijn 'makelijen' zien. Het is dan ook heerlijk toeven in atelierke Vlijtige Handjes.
Neem een lekker kopje thee of koffie en kijk eens rustig rond.

dinsdag 8 maart 2016

Quiltweekend met de Quilt-Uiltjes

Afgelopen weekend zijn we met de Quilt-Uiltjes naar Norg geweest op camping de Norgerberg.  met recht een 4-sterren camping. Een heerlijk huis en alles zo netjes. Een aanrader.

Natuurlijk rijden we daar niet in één keer naar toe. Nee, we hebben ons weekend ingeluid in Hotel Waanders voor de heerlijke warme appelcarré mèt. het is altijd zo gezellig als we elkaar weer zien dat we eerst lekker keuvelen voor we op pad gaan.

Daar na zijn we vertrokken naar Nieuw Buinen naar De Naaidoos.

 

Een hartelijk welkom met koffie, thee en lekkers. Daarna vlogen we uit naar alle hoeken van de winkel. Er zijn nadelen aan zo'n winkel.
- Waar moet je als eerste kijken?
- Trapjes klimmen!
- Stofjes die natuurlijk onder op de stapel het leukst zijn.


Daarna zijn we met de eerste buit van het weekend naar 'het huisje' gereden. Alleen Johanke wist waar we terechtkwamen. Zij komt al jaren op deze camping en dat kun je merken als ze naast je zit in de auto. je voelt enige beweging in de rechter stoel en de TomTom kan uit!


De tafel is zo gedekt maar niet met eten. Nee dat doen we aan de kleine tafel. De keukenploeg van deze avond Marjo en Johanke hebben een heerlijke vegetarische schotel gemaakt. Blijkt hij ook nog 'Sonja proof' te zijn. Heerlijk om ook thuis een keer te maken. Met warme broodjes en een frisse salade hebben we heerlijk gegeten en kunnen er steekjes gemaakt worden. Voor alle Quilt-Uiltjes was er een leuk aandenken aan dit weekend. Een mok met foto van ons eerste weekend vorig jaar met 'stofferige' vulling.
Zaterdag zijn we naar de Frottende Freule gereden. Voor de Steekjes geen onbekende. Als we maar iets in de buurt zijn gaan we even langs en het is dan ook een heerlijk weerzien elke keer. het gebeurt niet gauw maar onze quiltvriendinnen waren stil bij binnenkomst....voor even dan. Daarna waren de oh's en ah's niet van de lucht en werd er vele malen geslikt en weggedroomd. Inger en Daniëlle, dank je wel voor weer een heerlijke ochtend.
Daarna was het weer terug naar 'de hut' en steekjes maken. 's-Avonds hebben we lekker chinees gegeten en was het een hoog 'Tena-gehalte'.

Sabine, Sjanne, Marjo, Judith en Johanke hadden een doel dit weekend. Steekjes maken op weg naar een AFFO. En dat is aardig gelukt. De 'flow' is terug en volgend jaar zijn het AFFO's. Het hexagonnen tafelkleed van Sabine, de prachtige bruine quilt van Judith en de kerstquilt van Johanke. Marjo was bijna klaar met de fair isle sjaal van Wieke. Een prachtige sjaal met liefde gemaakt. Onze benjamin Sjanne die pas 2 jaar quilt heeft een de top klaar van een heel lief miniquiltje. Maar haar eerste grote AFFO komt deze week. Een prachtige hexagonnenquilt die via FB te bewonderen is bij Shirley. Zij heeft hem prachtig doorgequilt.

En toen was het zondag en hebben we het weekend afgesloten met een heerlijke Lunch-High-Tea bij Theehuis de Bosrand. Hier zijn we verwend met heerlijk hartig en zoet. Maria had voor iedereen een uiltje gemaakt als aandenken aan ons weekend. Zo leuk want nu hebben we een 'gezicht'. 
Helaas kon niet iedereen tot en met maandag blijven. Maria, Marjo, Ester en Wilma gingen naar huis en natuurlijk hebben we hilarisch afscheid genomen. Bij ons kan niets normaal!
Hieronder nog wat sfeerplaatsjes van een grandioos weekend waar weer even extra energie opgedaan is. 
Soepje van Jeanette door Merian.

Zelfs op het weekend komt
de strijkbout uit de kast..
De laatste avond met 4 lampen minder......

Uiltjes van Maria
Net zoals thuis....vakje van de kast gevuld
Snap je nu waarom Hotel Waanders.....

Allemaal druk druk druk
Mijn nieuwe loeplamp  'ons mam''.
Een cadeautje van mams.

Natuurlijk wat lapjes gekocht want 'de kop' zit vol met inspiratie. Maar we hebben ook lapjes geruild dit weekend. Alles bij elkaar een mooi plaatje.

Dank je wel lieve vriendinnen voor een grandioos inspirerend en verhelderend weekend.

Lieve groetjes Anita12 opmerkingen:

mieke zei

Mooi verslag en leuke foto's van een super gezellig weekend. Grtjs Mieke

Heleni van Til zei

Je blog straalt pure gezelligheid uit. Heerlijk weekend Anita!

marga zei

Prachtige foto's van een gezellig weekend. Je kunt zien dat het een feestje is geweest.
Groeten
Marga

Merian zei

Ook zo'n leuk verhaaltje!! Het was genieten.
PS. het schaartje ligt op de lapjes;)

Ineke zei

Wat een heerlijk weekend, dit blijft genieten!

Ans zei

Leuk verslag van een geweldig weekend zo te zien!

Saskia Smit zei

Wat een gaaf weekend. De gezelligheid spat van het scherm.

Judith zei

Geweldig! Heerlijk al die weekenden Waar wij toch maar mooi met onze vriendinnen naar toe gaan!

Guusje, zei

Het ziet eruit als een heerlijk en zeer gezellig weekeinde.

Chris zei

Wat een superweekend is dat geweest zeg! Het genieten spat van je logje af.

Anoniem zei

Wat een leuk verslag en lekker veel foto's. Jullie hebben genoten, zo te zien en te lezen en ik heb van jouw blog genoten. Groetjes Wilma

Hetti zei

Dat ziet er zoooo leuk en gezellig uit en ondertussen bezig zijn.
Om nog lang van na te genieten Anita!!
XXX Hetti

Is dit iets voor jou?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...