Welkom

Leuk dat je langskomt bij 'Vlijtige Handjes'. Zo lang als ik me kan heugen ben ik creatief bezig. Met stoffen werken vind ik het aller leukst. Hier laat ik al mijn 'makelijen' zien. Het is dan ook heerlijk toeven in atelierke Vlijtige Handjes.
Neem een lekker kopje thee of koffie en kijk eens rustig rond.

woensdag 16 maart 2016

Een 'schonezonen' quilt

Er is een quilt die ik hier nog niet heb laten zien. Een quilt voor onze schoonzoon. Hij wilde ook een 'Knuffeldeken'. Bij ons hangt er een over de stoel en hij is de enige van de kinderen die er ook een wil. Dus toen hij voor zijn werk naar het buitenland moest zijn mijn dochter en ik samen op pad gegaan voor de verrassing. Eerst naar Atelier de Quiltsteek en daarna naar Quilt it & Dotty.  Volgens mij heeft dochterlief de schok van haar leven gehad! Ze keek haar ogen uit in de quiltwinkels. De keuze maar ook hoe wij quilters ´los´ gaan en lyrisch worden van een show en tell van iemand die we helemaal niet kennen. Haar ogen en oren fladderden alle kanten op.

Ik was van plan om de quilt met de machine te maken en met de hand door te quilten. Voor mijn gevoel al een opschieter. Ik ben niet zo van de machine maar ga het toch meer proberen. Ergens moeten de handjes gespaard worden. Alle lapjes geknipt want op de een of andere manier heeft mijn mes altijd een afwijking richting stof!

De fleecedeken weer aan de rail en alle lapjes erop ´geplakt´ en gespeld. Dat heeft zo een paar weken gehangen tot de kleurverdeling naar mijn zin was. het machientje op tafel en banen maken. Dankzij de tips van Shirley kwam ik goed op gang. Oke het kan beter maar niet ontevreden.

Voor de rand is gekozen voor een van mijn lievelingsstofjes van Moda. Bruin mét een dotje. Die heb ik gevonden bij Bossche Quilts & meer. Voor de achterkant heb ik grote blokken gekozen van deze bruine stof met de zachtgroene van de kleine vierkantjes. Zo heeft hij een stoere en toch lieve uitstraling gekregen.

Het was de eerste keer dat ik een quilt gedubbeld heb met de lattenmethode. Dat ging prima en zeker voor de wat kleinere quilts. Ik heb het idee dat hij wel wat strakker gespannen had mogen zijn, Maar ik laat hem zo want door het quilten denk ik dat hij ook nog wat strakker wordt. Er zit een hele fijne vulling in Quilters Deam Cotton. Heerlijk zacht en je gaat er zo met de naald doorheen.

Dus druk aan het doorquilten....elke dag 5 draadjes en dan komt hij langzaam af.

Het was te lang geleden dat ik geblogd heb. Na het blog over ons weekend realiseerde ik me hoe ik het gemist heb en jullie reacties. Ik beloof verbetering!

Liefs Anita

11 opmerkingen:

Merian zei

In het echt nog mooier!

feltfree på Åsly zei

Daar gaat iemand heel gelukkig worden. Wat een mooi quilt

Marguerite zei

Prachtig...

Oma San... zei

Ik ben heel benieuwd! Ziet er al prachtig uit.
Liefs San.

Yvonne zei

Wat zal je schoonzoon straks blij zijn met zijn stoere quilt!

Anoniem zei

Hard gewerkt en wat is die mooi en stoer geworden. Ook de achterkant, vind ik zo mooi. Wat zal die hier blij mee zijn. Groetjes Wilma

Wietskes Quilts zei

Je bent goed bezig hoor. Leuk dat je dit doet.

marga zei

Bloggen ach ja soms komt het er even niet van en het is ook geen verplichting toch. Wel heel erg leuk om de reactie van jou dochter te lezen. Geniet er maar van want met een dochter op pad is niet voor iedereen weg gelegd.
De quilt wordt mooi hoor iedere dag een paar draadjes dan komt hij zeker af en beleef je eer ook nog plezier aan.
Groeten
Marga

Chris zei

Wat zal je daar met plezier aan werken! Toch enig als je zoon zo'n quilt wil hebben. Hij is ontzettend leuk!

Thea zei

Ik heb idd al lang niks van je gezien...maar dat kan ook aan mij liggen. Ik ga eens kijken of jou blog nog wel in mijn linkenlijst staat.
Ik ben benieuwd of het allemaal gaat lukken.

Succes!

Groetjes Thea♥

Gydo Pelders zei

Hij knuffeld ook echt fantastisch! Dank je wel Anita

Is dit iets voor jou?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...