Welkom

Leuk dat je langskomt bij 'Vlijtige Handjes'. Zo lang als ik me kan heugen ben ik creatief bezig. Met stoffen werken vind ik het aller leukst. Hier laat ik al mijn 'makelijen' zien. Het is dan ook heerlijk toeven in atelierke Vlijtige Handjes.
Neem een lekker kopje thee of koffie en kijk eens rustig rond.

donderdag 12 november 2015

Alle Steekjes Los!!

Afgelopen weekend was het weer ons jaarlijkse quiltweekend met de bee. Heerlijk!! Daar kunnen we ons al maanden op verheugen. Zo gauw de aanbetaling overgemaakt is maken we elkaar gek met wat we gaan doen en 'was het alvast maar zo ver'!
Dit jaar zijn we weer naar Borger geweest, in Drenthe. Mooie huisjes met ruimte voor al onze quiltspullen. Hoewel dit jaar meer voorbereid was het toch weer een aardige tas die mee ging. 
Een selfie voor onze HD buurtjes
Met Sabine lekker neuzen in alle bakken.
Vrijdag vertrokken we richting Atelier Bep. Vaste prik als we daar in de buurt zijn. We vielen met ons achterwerk in de boter want er lagen al stalen van nieuwe stoffen voor volgend jaar op tafel. De gastvrijheid van Bep zorgt ervoor dat we lekker aanschoven in de keuken. Sjanne heeft haar hexagon-verslaving met Bep gedeeld en haar quilt kwam op tafel. 

Daarna zijn we naar Zutphen gereden. Eerst een lekkere traktatielunch van de jarige Johanke en Sjanne (allebei in oktober) bij het Koffiehuis. Jomjom goed gevulde borden. Daarna natuurlijk naar Petra Prins.
Ik had een missie. Ik wilde graag malletjes van vierkantjes. 
Helaas die had ze niet maar ik heb de pentagon-mallen gekocht. In plaats van steeds alleen maar lapjes wil ik mijn 'gereedschap' uitbreiden.
Natuurlijk nog even aangeschoven bij de Pelikaan en toen richting huisje. Na een omleiding in de regen en donker door de bush bush van Drenthe kwamen we aan in het huisje. 
Bedjes dekken, makkelijke broekjes aan en quiltspullen uitpakken. Oh wat is dat steeds toch een bijzonder moment. 

We hebben het niet te laat gemaakt want de volgende dag hadden we een workshop bij de Frottende Freule. Danielle ging ons de Broderie Perse bijbrengen. Het is zo leuk om met andere ogen naar stoffen te kijken. Het is net of je ineens weer meer opbergbakken moet aanschaffen....gek hè! 
Het was een dag om nooit te vergeten. We zijn verwend! en al met al waren we weer tegen donker thuis. 
Zondag de hele dag quilten. Quiltjes uitleggen en nieuwe beginnen. 

Eerste blokje A Merry Christmas Garden
Ik zelf heb wat gebreid aan de Retro sampler van Wieke, wat rondjes voor de Prince gemaakt en het eerste blokje van A Merry Christmas Garden. Oh en wat haaksteekjes voor een nieuwe sjaal de Road Trip. Zo'n heerlijk werkje wat je even oppakt en weer neerlegt.

Natuurlijk de buit van een heerlijk weekend. Alle lichte kleurige lapjes zijn voor de Dasies maar daar komt een ander blogje over.

Tot gauw, 
liefs Anita

11 opmerkingen:

Merian zei

Het was heerlijk, op naar het volgende weekendje in maart!

anneke zei

het ziet er weer supergezellig uit zeg wat hebben jullie genoten. groetjes anneke vaes

Wietskes Quilts zei

Fantastisch wat een heerlijk weekend.
Leuk blog!!!!!!

feltfree på Åsly zei

Gezellig. Je hebt een leuk blok gemaakt.

Oma San... zei

Ohhhh wat gezellig allemaal weer!!!

Liefs San.

Marja zei

Weer een weekend met een gouden randje geweest denk ik!

Groet,

Crafts 'n' Skills zei

Wat een heerlijk sfeervol verslag. Dank je wel voor je enthousiasme!

Yvonne zei

Wat toevallig! Wij hadden vorige week met onze groep ons jaarlijkse quiltmidweekje in Hellendoorn dit maal. Ook wij bezochten Bep en Zutphen! Jullie weekend ziet er heel gezellig uit!

marga zei

Een heerlijk blogje om te lezen. het is toch super als mensen genieten!
Groeten
Marga

Marguerite zei

Wat een heerlijk blogje is dit.
En wat een prachtig leuk gezellig weekend hebben jullie gehad.

Judith zei

Hee anita, Is er wat geks met jouw blog? Ik zie een nieuw bericht staan over opa en oma en quilthanden in de turbo stand, maar ik kom uit op jullie weekend weg? Geen idee, ben natuurlijk reuze benieuwd wat je wilt gaan maken! Succes in elk geval.

Is dit iets voor jou?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...