Welkom

Leuk dat je langskomt bij 'Vlijtige Handjes'. Zo lang als ik me kan heugen ben ik creatief bezig. Met stoffen werken vind ik het aller leukst. Hier laat ik al mijn 'makelijen' zien. Het is dan ook heerlijk toeven in atelierke Vlijtige Handjes.
Neem een lekker kopje thee of koffie en kijk eens rustig rond.

zondag 25 januari 2015

Een AF! en een AFFO!

Ja hoor het gaat lekkerrr! We hebben met de Bee een AFFO-Bee ingelast. Elke eerste Bee van de maand iets afmaken wat al langer ligt...... en vooral niet van zijn plek is geweest. Ik heb het tasje van het quiltweekend van Quilt it & Dotty afgemaakt in 2013. Daarna net een turbootje het sleutelmapje  van Johanke (zonder blog).

Ook eindelijk de pinwheels af van de Gossip. Pfff dat vond ik maar een saai werkje. Ik merk dat het patchen me steeds meer tegenstaat en steeds meer van applicatie ga houden. Daarom is het heerlijk om straks weer wat rondjes van The Prince te maken. En met deze verrassing van Jeanette is dat geen straf! Nog een kleine Affo maar van heel ander materiaal is een glaswerk. Mijn eerste kennismaking met glas werken. Heel leuk om te doen en ik hou van glas. Samen met mijn lieve vriendin gemaakt. Ze ging de nieuwe oven uitproberen voor het zorgatelier. Ik ben er heel blij mee.De laatste tijd lees je steeds meer over de nieuwe vergiftiging...Suiker! Ik was een echte verslinder, een Zoetekouw pur sang! Van de zomer was ik erg moe. Via de fysio heb ik een voorbereiding gedaan tot sporten en tegelijkertijd minder suiker gaan eten. Diverse site bezocht en ontdekt dat mijn zusje een opleiding tot coach voor de Sugarchallenge aan het volgen is.

Mede daardoor ben ik nog meer op gaan letten en vanaf half november (natuurlijk na ons weekend) ben ik meer en meer suiker weg gaan laten uit mijn voedingspatroon. Je kunt wel zeggen dat de hele boel omgegooid is. Ik eet combinaties die ik als 'apart' zag maar heerlijk zijn. Ook door de leuke recepten van VoedZo en de uitleg op beide sites. Ik heb verschillende boeken aangeschaft en ontdek steeds nieuwe oppeppers. Het leuke aan dit alles is dat er ook nog een 9 kg AF is!!

Zo nu verder aan de Gossip en nog un mutske voor carnaval afmaken.

Een fijne zondag,
Liefs Anita11 opmerkingen:

Marja zei

Je bent echt lekker aan de gang geweest!
Goed van je om suiker te schrappen en als je je er beter door voelt dubbele winst!

Groet,

mieke zei

Het tasje en de sleutelhanger zijn leuk.
En dat suikervrije dieet, super !
En die 9kg, waaauw super de super.
grtjs Mieke

Heleni van Til zei

Wat zegt u...? 9 kilo er af? Wat ongelooflijk goed van je Anita. Chapeau.
Ik ben ook zo'n zoetekauw.
Leuke affo's hoor!

Cisca Heiden van der zei

Een goed idee, zo'n ufo bee elke maand. Leuk, je tasje en dat huisje is een schatje. Ik heb ook een patroontje liggen van een huisje om een sleutelhanger te maken, maar er is nog niets van gekomen.Ik ga eens even op die sites kijken, ja, suiker is vergif, maar het blijft moeilijk om het vol te houden. Vooral als je, zoals ik, er niet meer energie van krijgt. Ik heb jaren alles zonder geraffineerde suiker gegeten, er was toen pas ME/fibromyalgie gediagnostiseerd, maar ik merkte geen verschil, jammergenoeg.
Fijn, die 9 kilo eraf!
Groetjes, Cisca

jolanda zei

Jij bent goed bezig! Het jaar is nog maar net begonnen en nu al een paar affo's erbij. Ik vind het ook hoor... eigenlijk is appliceren het allerleukste om te doen. ;-)
Wat goed dat je al 9 kilo kwijt bent! Wat scheelt het al een hoop wanneer je op die zoetigheid gaat letten hé? Ik ben vanaf 13 december ook goed aan het opletten wat ik eet, want ik heb als vervroegd kerstcadeau van mijn man de fitbit gekregen. zo'n armband die registreerd hoeveel stappen je doet bijvoorbeeld en hoe je slaapritme is en meer van dat soort dingen. Op de bijbehorende site kun je dan invullen wat je precies gegeten hebt en hoeveel calorieën dat zijn. Die armband houdt bij hoeveel calorieën je verbrand hebt en hoeveel je er dus nog mag hebben die dag. Inmiddels ben ik ook al 4 kilo kwijt!! :-))

Rennie zei

Wat goed van je om de knop om te zetten en je lichaam te ontgiften. Je zult het zien over een poosje heb je lang niet zoveel behoefte meer aan zoet. Chapeau!

Chookyblue...... zei

love all the things you are working on...........especially Gossip in the garden........

Wietskes Quilts zei

Knap je om je te verdiepen in suiker, en al helemaal als je zoveel afvalt. Ik moet me ook maar eens gaan beheersen, veel te veel gesnoept…
Leuke dingen laat je zien. Ik vind het tasje echt een snoepje.
groetjes
Wietske

Johanna Faber zei

Geniet van al het mooi handwerk
en super 9 kilo!
Groetjes uit een koud en wit Zweden en een fijne dag

Chris zei

Die Affo-bee heeft je wel gestimuleerd! Heel wat af! Die Gossip vind ik toch zo leuk en die pinwheels horen er toch wel bij. Hij wordt enig!
Wat goed van je dat je de suiker steeds beter kan laten staan en dat je er van die enige recepten aan overhoudt. En dan ook nog zoveel kilootjes kwijt, helemaal super!

quiltlodge gerda zei

Zo, jij gaat lekker!!!

Is dit iets voor jou?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...