Welkom

Leuk dat je langskomt bij 'Vlijtige Handjes'. Zo lang als ik me kan heugen ben ik creatief bezig. Met stoffen werken vind ik het aller leukst. Hier laat ik al mijn 'makelijen' zien. Het is dan ook heerlijk toeven in atelierke Vlijtige Handjes.
Neem een lekker kopje thee of koffie en kijk eens rustig rond.

dinsdag 11 november 2014

Een oergezellig weekend

Hoe begin je een blogje als je nog zit te stuiteren van een oergezellig weekend? Bij het begin!
Vrijdag om 8.30 uur stond Bien aan de deur en kon de boel ingepakt worden. Eigenlijk heel bescheiden. Weekendtas, quilttas, specialtas met theetjes en lichtjes en extra schoenen om te wandelen. Nou die had ik wel thuis kunnen laten. Géén stap gezet buiten het huisje. Ja even op het terras en toen viel ons oog op het 'nieuwe clubhuis'. Lekker blijven dromen.....

We reden eerst naar Johanke (zonder blog). Merian en nieuw Steekje Sjanne kwamen daar ook naar toe. Nu wil het dat een Steekje NOOIT zonder hart op weekend gaat. Dus voor het inladen van de boodschappen en aanverwanten is Sjanne verrast met een hart. Na alle oh's en ah's en het herschikken van de auto's ging de hele club op weg naar de dames Stegeman.
Je kijkt je ogen uit! Hier kwam ik het lapje tegen waarvan ik nog een ieniemini stukje had en ik was al blij. Zo'n lapje wat je maar niet echt 'op wil knippen'. Een prachtig blauwtje en een bundeltje rozenstof. Sta ik bij de kassa en zie een leuke rode vingerhoed van kunststof zo leuk met bloemetjes. Iedereen kent blijkbaar het restaurant op de hoek en daar hebben we heerlijk koffie en thee met een heerlijke apfelstrudel op mèt vanillesaus.

Toen gingen de kwetterende Steekjes de auto's weer in en reed Bien ons weer veilig richting Beilen naar Moose, Mice and More. Wow een heerlijke winkel waar je je ogen uitkijkt en altijd weer wat nieuws ziet. Je schiet ook hier direct weer de kast in want stel je voor dat je iets mist. En een 2e en 3e rondje.
Ginny moest 2 keer roepen voor de thee met een heerlijke plak noten/appel cake. Daar gingen we de deur uit met allemaal een mooi bruin zakje wat knisperde van de lapjes en patroontjes.
Het mijne was gevuld met 4 mooie flanels en lapjes voor de Christmas Garden waarvan het patroon via Kwibbels al binnengedruppeld is. Een mooi katoenen zigzagrandje en leuke kleine houten klosjes. En als toetje van Ginny nog een heerlijk zakje met kruiden.

Kom Steekjes verzamelen we moeten verder want De Frottende Freule wil straks ook naar huis. Het begon al donker te worden maar de warme uitstraling bij De Freule zorgde dat we op tijd stopten en onze ogen weer uitkeken. Het begon al in de gang. Bien zag haar lieveling van de beurs en ikzelf zag mandjes met 'wil ik hebben' dingetjes. Nee eerst lekker naar binnen. Zwaaien we de deur open en staat Bep met haar zus die samen genieten van een zussenweek. De achterhoek ontmoet het zuiden. Wij quiltsters zijn dat gewent maar voor een niet-quilter altijd weer even schrikken.
Toen hebben we onze ogen uitgekeken, lapjes geaaid en op zijn Steekjes de boel weer vermaakt. Het was het 'grote genieten'. Gelukkig waren we alleen in de winkel, hoewel een Groninger laat zich niet zo gauw van de wijs brengen. Met een schattig rose tasje met een lief kerstpaneel, heerlijke lapjes, heveltouw, een plaktape voor de biaisbandmaker (waar de meningen over verdeeld zijn) en een lief kantje van de Freule weer verder naar het huisje.

Een super huis! Ruimte voor voor onze spulletjes, licht en gezellig. We zaten op Bospark Lunsbergen in Borger.  Na het eten gingen eerst alle aankopen op tafel . Altijd weer leuk en soms heb je toch dat éne lapje gemist. Nu moeten we zeker terug!
Zaterdag hebben we de verjaardag van Johanke en Sjanne gevierd. Ze zijn heerlijk verwend met lapjes, schaar en geurzakje. Voor Sjanne heb ik een 'S' geborduurd op een vakkendoosje voor knoopjes, kraaltjes, charms wat je maar wil. Ook een soort traditie. Alle steekjes hebben zo'n doosje.

Heerlijke melige momenten
met H250...
Zondag was niet veel anders. Gelachen, gesmult van alle heerlijke hapjes. Na het opruimen en een laatste snik zijn we weer naar het zuiden getrokken. We hebben ons feestje afgesloten bij Janssen en Janssen met een lekker bordje en een grand dessert, Jammie wat was dat lekker! Ik denk dat de foto's voor zich spreken.
Bien aan de Stonefields
Hot dit weekend!

Zondag geheim project afwerken....
Verwen nooit met mate!

Wat heb je nu gekocht? Een kei leuk paneel. Ik ben niet zo van de panelen maar heb een zwak voor de afbeeldingen.

Ondertussen is de tas weer leeg en mijn hoekje weer ingericht. Als mijn geheime project ècht af is want ik mistte toch nog iets, ga ik heerlijk verder aan de Gossip. Dan kunnen de voorgewerkte enveloppen gemaakt worden.
 Na het weekend lekker 2 dagen vrij gehad om te bij te komen. Das is ook wel nodig. Ik kom maar niet van die wolk af......

Lieve Steekjes Dank Je Wel!

Liefs Anita

8 opmerkingen:

Supergoof zei

een topweekend met een topplanning, eerst snoepwinkeltjes binnen gaan, en dan met de buit en lieve Steekjes je onder dompelen in quiltgezelligheid.
Kan gewoon niet beter!
:o)

Oma San... zei

Ohhhh wat geweldig allemaal! Zou willen dat ik ook een steekje kon zijn...

mieke zei

Klinkt super. Lekker nagenieten.

Merian zei

Net zo'n leuk verhaaltje, kunnen we lekker na genieten!!

Chris zei

Oh geweldig, Stegeman. Altijd gezellig en zulke hartelijke mensen! Jullie hebben genoten zeg! Heerlijk om zo een weekend met elkaar op stap te zijn en te lachen, smullen en ook nog wat quilten.

marga zei

Een mooi verslag van een heerlijk weekend. Fijn dat jullie genoeten hebben.
Groeten
Marga

Elza zei

Wat hebben jullie een heerlijk weekend gehad. Super.

sylvia zei

nou, tis een super leuk verhaal geworden, en ik heb meegenoten!! wat een pracht aan kopen heb je gedaan!!!
groetjes, Sylvia

Is dit iets voor jou?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...