Welkom

Leuk dat je langskomt bij 'Vlijtige Handjes'. Zo lang als ik me kan heugen ben ik creatief bezig. Met stoffen werken vind ik het aller leukst. Hier laat ik al mijn 'makelijen' zien. Het is dan ook heerlijk toeven in atelierke Vlijtige Handjes.
Neem een lekker kopje thee of koffie en kijk eens rustig rond.

donderdag 23 oktober 2014

Zoveel smaken, zoveel quilts

Woensdag ben ik met Johanke naar Schering en Inslag in Woudrichem geweest. Elke 2 jaar houden ze een tentoonstelling. Meer dan 400 quilts verdeeld over 3 locaties tot en met 26 oktober.
Geweldig wat heb ik genoten. Daar kwamen we ook Ester en haar moeder Wilma en zus tegen. Een zus die niet quilt en toch mee gaat langs 400 quilts. Dan heb je lef!
Er waren zoveel verschillende quilts antieke, art, zelf ontworpen te veel om alles mooi te vinden. Sommige met leuke grapjes. Zoals een quilt met flapjes en knoopjes. Elk flapje kon met een knoopje vast gezet worden en dan had je weer een ander blokje.
Er hangen ook 2 quilts van Lia. De mandjes en de hexagonnenquilt. Die heb ik gezien op een quiltweekend en werd op slag verliefd. Een prachtige kleur rood. Ook hangt er een quilt van Annelies. Zij hoort bij Eigenwijs, de bee waar Johanke ook mee quilt. Soms bezoeken we samen een beurs en vorig jaar hebben we samen kerst gevierd. Annelies heeft een quilt gemaakt rondom de hobby van haar 83-jarige moeder. Die breit nog elke week 2 kledingstukken voor het goede doel. Wow ik wens dat ik dat ook nog kan op die leeftijd. Al is het er maar één. Haar moeder heeft in verschillende steken de blokken in het midden gebreid. Zo bijzonder.

Tussen al de quilts heb je een heerlijk koffie/thee terras. Hier hebben we een jammie Appelkanjer op en een lekker kopje thee. Het was een geslaagde dag. Hartstikke moe maar voldaan weer naar huis. Daarna bij Johanke nog even lekker wat lapjes uit eigen kast gewinkeld voor de Stonefields. Het heeft het bij mij doen kriebelen dus ik ga aan de eerste blokjes beginnen op ons weekend. Nog 14 dagen dus écht aftellen. Nu eerst nog werken aan 'het geheime project' en de Gossip en zaterdag naar Veldhoven. Misschien zien we je daar want alle Steekjes lopen rond :)

Liefs Anita

1 opmerking:

Cisca Heiden van der zei

Wat een heerlijke dag met zoveel quilts, in het mooie Woudrichem. Ook nog naar Veldhoven, heerlijk, alvast heel veel plezier!
Groetjes, Cisca

Is dit iets voor jou?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...