Welkom

Leuk dat je langskomt bij 'Vlijtige Handjes'. Zo lang als ik me kan heugen ben ik creatief bezig. Met stoffen werken vind ik het aller leukst. Hier laat ik al mijn 'makelijen' zien. Het is dan ook heerlijk toeven in atelierke Vlijtige Handjes.
Neem een lekker kopje thee of koffie en kijk eens rustig rond.

zondag 9 februari 2014

Snietje waar ben je allemaal mee bezig??


Met het dubbelen van de Merry en hier heb ik altijd een hekel aan want mijn vingers doen zo zeer!!! Dus de tafel weer op de blokken. Rode flanel ruitjes achterkant, katoenen hobbs Tuscany vulling en de top die helemaal top! is en maar aaien. Alles de goede kant op. Deurstoppers op twee hoeken en de magneten aan de andere kant geklikt aan de achterkantstof. Nu las ik bij Ellie dat je ook een halfronde naald kunt gebruiken. Laat ik die nog een hebben liggen. Het is wel een dikke maar toch geprobeerd. Eureka wat een genot. Het gaat lichter en mijn vingers protesteren niet. Het ziet er niet uit maar dat komt omdat ik meer op de naald dan op de lijntjes let....... 
Nog op pad voor een dunnere en kleinere naald en dan is er een groot probleem weer opgelost. Ik ben altijd nog bang dat een grote quilt gedubbeld met speldjes gaat schuiven. Hier toch eens met Goof over hebben want die doet niet anders. 

En is dat het enige wat je doet???? Nee tuurlijk niet! Ondertussen twee keer de gehaakte randjes uitgehaald maar nu ziet het er weer goed uit. Ja de Mosaics komt steeds dichterbij want mijn streven is om eerst weer wat af te maken. En ondertussen is er weer zo'n leukerd langsgekomen. Daarover later meer.
Dit worden ook de weken van voorbereiden want zoals je links kunt zien gaan we al weer snel op weekend. En we nemen mee...........

Fijne week.
Liefs Anita

10 opmerkingen:

Carin zei

Fijn dat het met die kromme naald wel beter gaat.
Je deken begint er ook al leuk uit te zien. Zelf ben ik hem in een kleur aan het haken.

Heleni zei

Goh wat een goed idee om met een halfronde naald te rijgen.
Wat de speldjes betreft, gaat helemaal super hoor. Op de plek waar ik ga quilten, plaats ik wat meer speldjes zodat er niets kan verschuiven.
Succes met rijgen en quilten.

AnitaS zei

Die weer gedubbeld. Succes met quilten. Mooie rand is het geworden.

jolanda zei

Alweer bijna een affo zie ik... dat gaat ook weer een hele mooie worden. Ja het lijkt mij ook veel prettiger om speldjes te gebruiken en ik denk dat je er dan gewoon héél erg veel moet nemen zodat het allemaal goed blijft zitten. Ik ben er ook wel benieuwd naar eigenlijk.

Sis Voorn zei

Heb je al eens de micro stitch gebruikt ?
Ik ben er zeer blij me.... Geen zere finger of knietjes, van lang over de grond liggen ;))

margaquilt zei

Wat een heerlijk kamertje om te werken. Ik rijg de quilts ook altijd met de hand. Wel veel werk maar het werkt voor mij heerlijk ik durf ook niet aan de spelt.
Groeten.
Marga

mieke zei

Ziet er goed uit.
Jij spant de achterkant met gewichtjes ? Dat blijft goed liggen ?
Een halfronde naald gebruik ik ook bij het doorrijgen.
Spelden ? Dan heb je er ' tig ' nodig.
Succes met doorquilten.
grtjs Mieke

Elly zei

Ja eerst de pijn, maar straks ben je helemaal blij en trots.

Ans zei

De klus is weer geklaard. Ik doe het ook met speldjes, je hebt er inderdaad nogal wat nodig, maar dat weegt niet op tegen het gemak ervan.

Marjan zei

Wat een werk...... Maar het wordt een pracht quilt!
Groetjes weer

Is dit iets voor jou?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...