Welkom

Leuk dat je langskomt bij 'Vlijtige Handjes'. Zo lang als ik me kan heugen ben ik creatief bezig. Met stoffen werken vind ik het aller leukst. Hier laat ik al mijn 'makelijen' zien. Het is dan ook heerlijk toeven in atelierke Vlijtige Handjes.
Neem een lekker kopje thee of koffie en kijk eens rustig rond.

zaterdag 24 augustus 2013

Mosaics

Zo dat is alweer een tijdje geleden. Waarom??!! Ik weet het niet. Er wordt hard gewerkt aan de Poesie. Allemaal moeilijk gedaan met de mal maar toen kwam de verlossing van Merian en het zat gewoon goed! Of alle lijnen boven of alle lijnen onder  in het sjabloon. Ik ga helemaal om het sjabloon heen en pak dan de onderste lijnen in de 'gaten'. Het wordt nu zoals het in mijn hoofd zat. Hoewel ik erg moet wennen aan met de blauwe stift werken. Ik vind het zo'n 'rommeltje'. Er gaat zo'n twee uur in een sjabloon tekenen en quilten. Dus dan ben ik nog wel even zoet.

Ook hier spookt het tijdens het quilten in gedachten: 'En wat na deze quilt?' De Merry Christmas Wool ligt er natuurlijk nog. Nu ben ik aan de tweede rij bezig. De drie blokken lopen in elkaar over dus die zijn al aan elkaar gemaakt. Nu voorzichtig steeds opleggen en een stukje vastnaaien zodat alles goed past. Maar er mag wel een nieuw werkje naast. Ik heb gekozen voor 'Mosaics' van Irene Blanck. Het had ook een andere kunnen zijn want ze zijn prachtig. Ik heb alleen één probleem. Laat ik nou geen één groene FQ hebben. Daarom ga ik een moodboard maken en dat neem ik mee voor de groene die erbij moeten komen. Gelukkig in oktober beurs in Veldhoven en dan heerlijk zoeken in/bij 'de groene'.


Bij een actie op FB heb ik een prachtige glazen knoop van Ginkyo gewonnen. Wat ik er precies mee ga doen????? Maar een centrum met ringen eromheen komt steeds meer in beeld. Misschien toch maar eens een applicatieprojectje van maken.....maar weer die groene stofjes.....

Voorlopig hoef ik me niet te vervelen maar als ik al die inspiratie zie na de vakantie en de harde werkers aan de Love Entwined wordt het voor ons weer een toffe herfst en winter en geldt dat voor veel quilters.
Met al deze kriebels en een drukte in privésfeer, Marlie is geopereerd aan haar galblaas deze week en het gaat goed, is het blogjes bezoeken erbij ingeschoten....sorry...... ik ga mijn blogleven weer beteren.....
Een heel fijn weekend en tot gauw.

Groetjes Anita

15 opmerkingen:

mieke zei

Ja, sjablonen tekenen en dan weer quilten kost veel tijd, maar het gaat heel worden.
Succes met de andere plannen.
grtjs Mieke

Petra zei

mooie kleurrijke plaatjes Anita.. veel knutselplezier :-) !

Chris zei

Doe maar rustig aan hoor met dat 'blogbeteren'. Zo voel ik me ook af en toe en niks móet!!
Beterschap voor Marlie! Je hebt een mooi patroon uitgekozen. Best veel werk, lijkt me en dat groene stofje, dat komt wel goed.

Saskia Smit zei

Je bent met mooie dingen bezig en wat is het toch heerlijk om plannetjes te maken.

Merian zei

Ik voel me blozen met dit Blogje van je.
Fijn dat het lukt.

Groetjes Merian

quilting Jeannet zei

Mooi plaatje van je poesiequilt, en die blauwe stoft.....Brrr, ik zou het helemaal niets vinden......( en ohhhhh, die letters........derde poging....)

Francien zei

Ja met dat bloggen is het zo wat...de helft van de volgers is op Fb en krijg je niet meer zoveel reactie vind ik op je blog...wel een beetje jammer...ik deed het graag...maar hier bij jouw kijken is altijd heel leuk...prachtquilt is het geworden en dat quilten neemt natuurlijk veel tijd in beslag maar ik denk dat je er heel trots op kunt zijn als hij helemaal af is....zoveel werk en zo mooi gedaan....die glazen knop is mooi zeg...ik ga eens op de site kijken en die lapjes zijn om te smullen...en heerlijk toch al die plannen weer voor de herfst?! je hebt het ook druk genoeg gehad.....ga kijken of ik de codes kan lezen en mijn reactie kan plaatsen......ik copiër het alvast dan stuur ik het in een mailtje...groetjes Francien..

GRANNY'S HOUSE zei

Je poesie wordt schitterend!
En wat liggen er weer mooie projecten op je te wachten.

Groetjes
Ines

Cisca zei

O, wat een moois allemaal bij jou! Je Poësie is een plaatje, en ik geloof, dat ik die kerstquilt laatst toen we naar Tilburg gingen, bij Dorry zag, ook al zo mooi. Jij zit vast niet ver van Veldhoven, leuk, hè, 2 keer dit jaar!

Fijn weekend, Cisca

Wietskes Quilts zei

Wat leuk om je poesiequilt weer eens te zien.
Je bent er maar druk mee.
Veel succes nog
Groetjes
Wietske

Ineke Hulzebos zei

Het wordt gewoon ook erg druk, bloggen, facebook-en en dan ook nog je handwerkjes! Rustig aan hoor!
Fijne zondag

feltfree på Åsly zei

Wat wordt dat een bijzonder quilt. Mooi hoor. Veel succes met de afwerking.
Weet je al wanneer je naar Veldhoven gaat. Ik heb ook plannen om te gaan. Het lijkt me dan leuk om bloggers te ontmoeten.

Fijne zondag Frederika

AnitaS zei

Het wordt wel een hele mooie quilt. Ik ben ook op het moment niet zo trouw met bloggen. In de zomer zijn er altijd zo eel andere dingen te doen. Maar het komt wel weer als het kouder wordt.

Avondster zei

Anita, jij en vervelen? :-) Het zal wel een prachtige quilt zijn. Groetjes uit Kromeriz

Carin zei

Wat passen die roosjes mooi in die rand van de quilt !! Prachtig is het patroon Mosiac.

Is dit iets voor jou?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...