Welkom

Leuk dat je langskomt bij 'Vlijtige Handjes'. Zo lang als ik me kan heugen ben ik creatief bezig. Met stoffen werken vind ik het aller leukst. Hier laat ik al mijn 'makelijen' zien. Het is dan ook heerlijk toeven in atelierke Vlijtige Handjes.
Neem een lekker kopje thee of koffie en kijk eens rustig rond.

woensdag 15 mei 2013

Op hoop van zegen....

Na alle lieve reacties hier en op FB ga ik 'gewoon' verder. Het meest gegeven advies is spoelen/water! Dat ga ik ook doen maar eerst helemaal afwerken en dan in de machine spoelen want wie weet waar nog meer 'kleur' naar boven komt. Voor mezelf heb ik bedacht dt hij ook zeker al gefixeerd was. De vier panelen hingen gestreken en wel klaar aan de kast voor verdere afwerking maar omdat ik het niet mooi vond heb ik alles uitgehaald. Maar goed de rand zit er al weer aan gespeld en vanmiddag begin ik met vastzetten. Daarna sandwichen en quilten. Als de bies eraan zit gaat alles in de machine en gaan we spoelen. De noodoplossing is herhalen met Vanish.  Als hij dan nog net zo mooi is als ik wil dan ga ik hem verder afwerken zoals hij in mijn hoofd zit en als dat niet is........

Er waren wel wat vragen of opmerkingen over de 'blauwe stift'. Ik heb niet de bekende blauwe stift gebruikt maar zwarte permanent stiften. Daarom vind ik het ook zo vervelend. Het kan een stift zijn van Faber-Castell, Micron of Artline. Die staan in een potje en dan pak je er een. Je kent het vast. Je snapt wel dat ik nu eerst streepjes ga zetten en met water ga rommelen.
Ik durf het bijna niet te zeggen maar tips! van goede permanentstiften zijn welkom :)

Hartelijke groetjes Anita

15 opmerkingen:

Mupminoes zei

Ik gebruik een stift die je weg kan strijken met de strijkbout, vind ik ideaal

Chris zei

Goed zo Anita, lekker doorgaan.
Ik gebruik trouwens nooit permanente stiften in mijn quilts. Die gebruik ik alleen voor de siggy's. Ik gebruik altijd wateroplosbare. Succes verder.

Heleni zei

Ik zou toch maar voor de wateroplosbare kiezen Anita. Krijg je dat probleem tenminste niet meer. En/of de bekende pen met stiftjes.
Krijg de kriebels als ik iemand met een permanente stift bezig zie.

Succes.

Annie Kingma.Bonnema zei

Als ik een stift gebruik, dan een die de lijn zo van verdwijnt, na een paar uurtje. Ik probeer eerst op een zelfde stofje.
Groetnis Annie

Balsemien zei

Ik gebruik de wateroplosbare van Clover, die geeft een mooie fijne lijn...

Petra zei

goed zo Anita.. veel succes!
groetjes, Petra!

Minimoek zei

Ppfff nou hopelijk komt alles toch nog goed zo zonde van je werk!!

KijkDaarIs zei

Geen pigma pen voor aftekenen.(permanentmarker spoel je niet weg).een potloodje of vulpotloodje soms gebruik ik ook auquarelkleurtjes...dun lijntje en spoelt na het wassen weer weg....
succes...

Jeanneke zei

... de onderste op de foto (Artline) is waarschijnlijk de boosdoener... waterbased, dus de inkt is op waterbasis en niet op alcohol basis, zoals bij de meeste permanent stiften.

Miny zei

Tjonge ik lees net het verhaal oh wat zul je balen maar knap dat je het weer aanpakt, komt vast wel goed succes!

Groeten Miny

GRANNY'S HOUSE zei

Ik gebruik de wateroplosbare, potlood en de wegstrijkpen.

Groetjes
Ines

susana zei

Ik ben niet bekend met de stiften, gebruik zelf potlood en de bekende blauwe. Ik denk dat de tip van Jeaneke wel een goeie is.
Succes!!

Carin zei

Ik gebruik ook geen watervaste stiften. Alleen voor het schrijven van het label en dat staat er na vele wassen nog steeds prima op, dus ik hoop dat het eruit gaat met spoelen.

lia zei

Oooo ik hoop dat het goedkomt.Veel succes.
Groetjes Lia

Marga (MarPie) zei

Uit mijn bevindingen i de Micron de pen die niet doorloopt.
Moet zeggen die gebruik ik alleen voor de siggies en voor de etiketten/labels.
Verder alles met de water oplosbare of de wittige poeder pen op donkere stiften.

Groetjes,
Marga♥

Is dit iets voor jou?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...