Welkom

Leuk dat je langskomt bij 'Vlijtige Handjes'. Zo lang als ik me kan heugen ben ik creatief bezig. Met stoffen werken vind ik het aller leukst. Hier laat ik al mijn 'makelijen' zien. Het is dan ook heerlijk toeven in atelierke Vlijtige Handjes.
Neem een lekker kopje thee of koffie en kijk eens rustig rond.

maandag 4 maart 2013

Oh's en Ah's op de 'Berg'

Dan heb je een weekend vol gezelligheid, lekker eten, herkenning en nieuwe ontmoetingen. Het was weer super. Vrijdagmiddag kwamen Sabine en Merian me halen en reden we naar De Suikerberg in Loon op Zand. Met een auto vol lekkers voor de potluck en de High Tea reden we aan. Van 'hoi' met een dikke knuffel tot 'Niet omhelzen want de griep is er nog niet uit' hebben we elkaar begroet. Ik had me erg verheugd om Gerda te ontmoeten. En het is waar via de mail is een stuk ongezelliger. Dank je wel Gerda voor de mooie klosjes garen. Die ga ik gebruiken in de Merry Wool Christmas. 

Plaatsjes werden uitgezocht en gereserveerd en daarna gingen we naar de kamers om vlug de koffer weg te leggen en je bed te dekken. Stekkerdozen op tafel, daglichtlampen aan en het weekend kon beginnen. Er was weer een heerlijke potluck. Allemaal kleine beetjes eten.....hmmmmm..... zo lekker. 's-Avonds kwamen de flesjes en chips op tafel en werd het kwetteren iets minder. Ikzelf heb aan de randen van de Poesie gewerkt. 's-Nachts goed geslapen en de volgende ochtend met zijn allen aan het ontbijt. Oh wat hou ik daar van en gaat vanzelf een sneetje extra de mond in. 
Er werd weer lekker gewerkt en ook de vitamientjes lagen binnen handbereik. Het winkeltje van Dorry bezocht en de eerste lapjes verdwenen in de tas. Tussen de restanten vond ik een mooi stofje voor een rand aan de Poesie. Helemaal iets anders dan een ruitje maar zo mooi. 
Zaterdagmiddag ben ik verder gegaan aan de appeltjes. Nog twee rijen van de acht en dan is de bovenkant van het kussen klaar. 
Er was een leuke workshop met een beursje. Ik heb niet meegedaan maar wel het pakketje gekocht. Dorien heeft een erg leuk ontwerp gemaakt. Jammer dat je ziek werd Dorien en thuis je bedje in moest. Het was een heerlijk voorafje volgens jouw recept. José heeft het goed overgenomen maar ja ze had ook haar dottenschort aan. Dorry heeft heerlijke curry's gemaakt. Mijn eerste kennismaking met de indiaase keuken. En Ingrid was de vliegende equipe voor de hand en spandiensten. En die kan roeren! Heerlijk knapperige bloemkoolcurry. Dank je wel voor jullie goede en lieve zorgen.  
 's-Avonds was er een show and tell. Oh wat worden er toch mooie dingen gemaakt en wat krijg je dan weer de kriebels om zelf iets met de ideeën te doen. We hebben prachtige quilts gezien die nog in première gaan en een mogelijke prijswinnaar. Allemaal reuze geheim maar mooi!!!!!
En dan begin je langzaam in te pakken en zie je de koffers nar de auto gedragen worden. De High Tea tafels worden klaar gemaakt en je weet dat het afscheid achter de deur staat. Brrrr wat heb ik daar toch altijd een hekel aan. Die waterlanders van mij moeten er een keer uit en gelukkig nu pas op het eind. Sorry José en ik zie je woensdag al weer. Pfff wat ben ik toch een raar mens.
En nu ben je misschien ook nog wel benieuwd nar mijn aankopen?????.........

De drie mooie klosjes van Gerda.
De lapjes zijn om aan te vullen. Ik heb ècht te weinig lichte kleuren.
Dan de stof voor de rand van de Poesie en onderaan rechts het beursje van de workshop en links een leuk patroontje gekozen al prijsje bij de Bingo!!

Samen Johanke van onze BEE
En de Knuffeldeken...........daar heb ik heerlijk onder geslapen al is hij nog niet af. Het was een heerlijk weekend. En hier kan ik weer een aantal weken mee vooruit. Oh ja en mijn rug.........'Goed gedaan jochie'!!!

Bij Shirely vind je heel veel foto's en ze heeft er natuurlijk weer een mooi sfeerplaatje van gemaakt. Dank je wel Shirley.Zo heb ik toch wat foto's waar ik zelf op sta.

Tot gauw.
Hartelijke groetjes Anita

20 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een heerlijk verslag, en waarom kan jij het wel in 1 blogje gieten, en heb ik er minstens 3 voor nodig??? Zou ik de foto waar ik op sta als groot formaat via email mogen ontvangen? :-)

Saskia Smit zei

Leuk om te lezen dat het weer gezellig was.

GRANNY'S HOUSE zei

Wat klinkt en ziet het er oergezellig uit, het moeten dagen met een gouden randje geweest zijn en wat een leuke aankopen.

Groetjes
Ines

Guusje, zei

Jullie hebben een erg leuk en gezellig weekeinde gehad. En wat heb je mooie aankopen gedaan.

lia zei

Wat een heerlijk verslag heb je geschreven,het was heel gezellig bij jullie aan tafel ,ik hoop volgend jaar wat langer van het weekend te genieten maar ik was al blij met de zaterdag.
Groetjes Lia

Carin zei

Wat een super leuk verslag !!

Wietskes Quilts zei

Leuk, jullie hebben genoten dus!!! Was ook wel te verwachten he?
groetjes
Wietske

Ans zei

Wat een gezellig verslag heb je ervan gemaakt, met leuke foto's.

AnitaS zei

Wat is het leuk om al die verslagen te lezen. Maar een ding lees ik bij allemaal. Het was gezellig.

Willy zei

Leuk verslag van jullie weekend, ik heb het in één adem uitgelezen.
Groetjes,

mieke zei

Leuk, gezellig, top, lekker en nog veel meer !

Anoniem zei

Wat een heerlijk weekend hebben jullie gehad en wat fijn,dat je weinig last van je rug hebt gehad!
Van zulke weekenden kun je weer een tijdje genieten.
Succes met je quilt en geniet van deze zonnige dag!
groetjes,Truus uit Drenthe

feltfree på Åsly zei

Wat ziet dat er gezellig uit zeg.
Dat zijn weekenden om heerlijk op terug te kijken.
Groetjes Frederika

quiltlodge gerda zei

Jaaaa, wat was het geweldig hè! Ook ontzettend leuk om jou te ontmoeten.
En nu zou ik jou nog iets leuks toesturen maar ben ik je adres kwijt :(
Wil je het mij even mailen? De envelop ligt al klaar...

Jossie zei

Wat klinkt dat allemaal gezellig. Je kunt weer even vooruit. Er gaat toch eigenlijk niets boven een quiltweekend, zeker voor jou na die lange pech-periode. Meid, wat zal jij genoten hebben. (en nu weer aan de candy crush *U*)

Petra zei

wat een GEZELLIGE plaatjes Anita.. en een mooi verslagje,
groetjes, Petra

Inge zei

Ik schrijf nooit mee een reactie op mijn foon. Laatst bij Syl ook al. Ik schrijf en schrijf en schrijf, een heel verhaal en ook bij jou, verstuur de hele handel, hij gaat mooi weg en blijft vervolgens weg. Die zien we nooit meer terug!!!
Maar goed, ik heb genoten van dit blogje. Wat een heerlijk weekend moet dit geweest zijn. Ik zou ook best willen, maar alleen wanneer ik een eigen kamer zou kunnen krijgen, zou het misschien lukken. Er zijn zo'n berg obstakels voor mij dat ik het maar hou bij genieten van jullie verhalen. Top dat je rug het goed gehouden heeft.
Enne..... ik doe op het moment ook helemaal niks aan de wolletjes BOM, moet even niet denken aan winter en Kerstmis. Komt wel een keer goed, eind van de zomer of zo LOL

Doei,
Inge

jolanda zei

Dat is een fantastisch weekend geweest... dat kan niet anders. En binnenkort hoor ik er alles over uit eerste hand, want een paar bekenden van mij (Elly en Lilly) zijn ook geweest.
Je appeltjes vind ik trouwens schitterend! Dat wil ik ook graag nog eens maken.

Amarins zei

Wat een heerlijk verhaal en een prachtig weekend. Groetjes, Amarins

quiltlodge gerda zei

Ik ben het helemaal met je eens; het was super! En geweldig om je eindelijk te ontmoeten!!

Is dit iets voor jou?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...