Welkom

Leuk dat je langskomt bij 'Vlijtige Handjes'. Zo lang als ik me kan heugen ben ik creatief bezig. Met stoffen werken vind ik het aller leukst. Hier laat ik al mijn 'makelijen' zien. Het is dan ook heerlijk toeven in atelierke Vlijtige Handjes.
Neem een lekker kopje thee of koffie en kijk eens rustig rond.

zondag 24 februari 2013

Voorbereiding

Voorbereiden van de Knuffeldeken en de PoesiePlaatjespanelen want die gaan mee naar het weekend vrijdag met alle Dotten. Heerlijk het aftellen is begonnen. Vrijdagmiddag komen Merian en Sabine me halen en dan gaan we los. We reserveren een plekje voor Johanke en Monique.
De knuffeldeken heeft deze week een doorgequilt middenstuk gekregen. Eén rand zat er niet mooi aan en heb ik losgehaald en opnieuw gedaan. Nu is het beter. Hij gaat mee om er onder te slapen en nog wat quiltsteekjes te maken aan de randen. Het ruitpatroon laat ik doorlopen en daarop komen rode hartjes. Nog even kijken hoe ik die mooi van vorm kan krijgen. Met freezerpaper was mijn eerste gedachte maar dan het gefrut met papier eruithalen lijkt me niet zo'n goed idee. Achter wegknippen kan ook niet omdat de rand dan al gequilt is. Nou er zal vast iemand op het weekend zijn met de gouden Tip!

De PPQ neem ik mee met de randen geknipt. Lekker met de hand steekjes maken en lekker kletsen en eten.... Recht toe recht aan dat moet toch lukken..... Misschien zie ik nog een leuk stofje voor de binding want het ruitje wat in mijn hoofd zit gaat het denk ik niet worden.
Natuurlijk mag Frederike ook mee om de eerste steekjes te zetten. Ik was niet tevreden over het garen dus daar heb ik maar gauw iets aan gedaan en met José een mooi kleurke uitgezocht.

Ik weet het is teveel voor één weekend maar je denkt dat het héél lang is en je héél véél gaat doen........ Pfffff not dus!

Een hele fijne week en we horen elkaar weer na volgend weekend.

Hartelijke groetjes Anita

24 opmerkingen:

Heleni zei

Ik vind 'm zóóó mooi Anita.
Alvast veel plezier met voorbereiden voor je weekend.

Grit zei

Wow das wird ein toller Quilt. Ich bin gespannt, wie Du quilten wirst.

Liebe Grüße Grit

Elly zei

Wat heerlijk voor je dat je nu lekker naar zo'n gezellig weekend kan gaan.
Heel veel plezier.

Wietskes Quilts zei

Alvast heeeeel veel plezier gewenst enne veel foto's maken hoor.
groetjes
Wietske

Dineke zei

Alvast veel plezier op het weekend. Ik ben momenteel aan het appliceren en bereid de delen voor door freezerpaper te strijken op de achterkant, dan de naadtoeslagen om het papier strijken met behulp van een beetje crackfree, aangebracht met een kwastje. Voor het appliceren kan ik nu de papieren delen er al uit halen, bevalt me heel erg goed.

Merian zei

Ja, volgende week zitten we al bijna aan de lunch en is het bijna afgelopen.
Hier liggen de briefjes ook al klaar.
groetjes Merian

Chris zei

Je knuffeldeken wordt geweldig! Heel veel plezier deze week!

Carin zei

Wat is die mooi !! En alvast ontzettend veel plezier gewenst !

AnitaS zei

Wat een mooie knuffeldeken is het. De voorpret is al zo leuk. Ik wens je een heel fijn weekend toe.

quiltlodge gerda zei

Wat ben ik helemaal weg van die prachtige zachte kleurtjes. Ik verheug me er enorm op om hem in het echt te bewonderen. Nog vijf nachtjes ....:)

yvonne zei

Wat schattig!

Ans zei

Wat een heerlijk vooruitzicht, lijkt mij erg leuk om een keer mee te maken. Wat heerlijk dat je rug het je weer toestaat. geniet ervan!

jolanda zei

Wat een heerlijk vooruitzicht!!! Dat gaat vast ontzettend gezellig worden. Alvast heel veel plezier!
Sommige quiltsters gebruiken het freezer papier aan de goede kant van de stof zodat je het er na het opnaaien gemakkelijk af kunt halen. Misschien vind jij dit ook wel handig.

GRANNY'S HOUSE zei

Wat ga je een heerlijk weekend tegemoet.
En je neem aardig wat moois mee.

Groetjes
Ines

Annie Kingma.Bonnema zei

Veel plezier, en je zal zeker veel steekjes maken.
Groetnis Annie

Elly (creatieveling Elly) zei

Je bent heel wat van plan het weekend. Succes en natuurlijk veel plezier

feltfree på Åsly zei

Wat ziet het er allemaal mooi uit. Veel plezier toegewenst

mieke zei

Hartjes appliceren...ik zou op de getekende lijn stukjes scherp omvouwen. Evt op de tekenlijn een rijgdraadje en dan omvouwen.
Op je lap spelden en dan beginnen met appliceren en steeds de omgevouwen naad met je naald onder het hartje duwen.
Succes met de voorbereidingen vh weekend.

Gert zei

Wat heerlijk dat het aftellen naar het weekend al begonnen is. Je bent goed bezig met je voorbereidingen, veel plezier alvast!

Jossie zei

Alvast veel plezier Anita. Ik zal je missen ;-) Goed idee om onder je eigen quilt te slapen. Beide quilts zijn mooi geworden. Vooral de PPQ is een plaatje!

Oma San...houd van quilten zei

Heel veel plezier, ben best jaloers lijkt me zo leuk! Misschien krijg ik mijn nichtje wel zo gek om volgend jaar ook mee te gaan, ga ik samen met haar ( zij woont in Limburg dus is een stuk dichter bij jullie dan dat ik woon)

Liefs San.

carina zei

Ik lees ook op andere blogs dat ze dit weekend gezellig samen gaan quilten een top weekend dus. Succes met het oplossen vanje rand. En eeehhhbedankt voor je reactie oop mijn blog:)

marga zei

Jij bent nogal wat van plan. Maar ik wens je in elk geval een heel fijn weekend.

Groeten
Marga

Quiltmiep zei

Wij hebben pas een workshop appliceren gehad bij onze bee. Je maakt dan het hartje van dubbele stof(verkeerde kanten op elkaar) In de achterkant van het hartje een gaatje knippen, dan het hartje omkeren. Het hartje in z'n geheel appliceren. Was heel leuk. Het licht er dan iets dikker bovenop. Ze noemde het 3D applicatie.

Is dit iets voor jou?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...