Welkom

Leuk dat je langskomt bij 'Vlijtige Handjes'. Zo lang als ik me kan heugen ben ik creatief bezig. Met stoffen werken vind ik het aller leukst. Hier laat ik al mijn 'makelijen' zien. Het is dan ook heerlijk toeven in atelierke Vlijtige Handjes.
Neem een lekker kopje thee of koffie en kijk eens rustig rond.

woensdag 12 september 2012

Terug van weg geweest...

Maandag en dinsdag hebben we met collega's teambuilding gehad in Boedapest. We vertrokken maandag met 21 collega's met het vliegtuig richting Hongarije. De afgelopen twee jaar hebben we als organisatie nogal wat voor de kiezen gekregen. Een jaar geleden afscheid genomen van 21 collega's en als je die 'uitgezwaaid' hebt met een sprookje waarin ze zelf een rol speelden, een bloemetje en een leuke bon dan is het voor 'de gelukkig jij mag blijvers' nog niet gedaan. Het uitje was een goede uitlaatklep om weer heerlijk met elkaar te lachen, te geinen en de nieuwe collega's van een andere kant te leren kennen.
Op de Citadel met een prachtig uitzicht
Het was voor mij de eerste stedentrip. Zeer vermoeiend maar mooi. Een prachtige stad met veel tegenstellingen. Waar ik erg van geschrokken ben is de duidelijk aanwezige armoede en het openbare drankgebruik. We hebben er geen last van gehad maar tijdens de speurtocht door de stad spraken de lege vodka en wijnflessen en de bierblikjes in nissen in straten en parken voor zich. Dan heb ik het niet over de slapende en zoekende zwervers. Wat me ook opviel waren de prachtige daken in hexagonnen op het Vissersbastion en bij de gerestaureerde grote markthal. Kleurig in een stad die voor mijn gevoel grauw was. Er wordt nu veel meer gedaan aan opbouw vertelde een Hongaar in het vliegtuig omdat ze meer bij het westen willen horen. Hij gaat zijn geluk zoeken in een webwinkel in Hongaarse specialiteiten met een Nederlandse partner. We hebben ook nog 'blind' een rondje gemaakt maar daarover later meer.

In het vliegtuig heb ik nog net een rondje aan Frederike kunnen zetten want de turbulentie gaf het weer in Nederland aan.  Het was een bijzondere reis en vandaag ga ik lekker bijkomen met Guusje, wat handwerken en oh ja! niet vergeten te stemmen.

Hartelijke groetjes,
Anita

14 opmerkingen:

Cybele's patch zei

Wat geweldig dat je deze kans hebt gekregen. Mooi en tegelijk ook zo dubbel door de tegenstellingen. Maar het is een prachtige stad en daar hen je heerlijk van genoten.

AnitaS zei

Ik ben jaren geleden in Boedapest geweest. Toen was het een schone stad zonder zwervers. Er is zo te lezen veel veranderd en niet ten goede.

Cisca zei

Boedapest staat ook al jaren op ons verlanglijstje. Jammer dat er ook zoveel armoede is. Maar die gebouwen zijn wel erg mooi, vooral die hexagonnen. Dat waren wel twee leuke dagen, maar wat zal het vermoeiend geweest zijn. Wel lekker nog even geprikt aan je Frederike, ik durf zelf al jaren geen naald de cockpit van het vliegtuig in te smokkelen, maar het kan dus wel.
Groetjes, Cisca

Daniëlle zei

Nog nooit geweest, maar de plaatjes zien er prachtig uit! Alles bij elkaar een heel apart uitje he?! Ga maar lekker bijkomen, liefs, Daniëlle

conny's quilts zei

Prachtig uitje naar een fantastische stad, fijn zo'n uitje met je team om de band te versterken!

mieke zei

Apart, even met collega's naar Boedapest.
Ik ben er nog nooit geweest.
Foto's en uitleg, een keer bij de koffie ! grtjs.

Marguerite zei

Lijkt me wel gek om met je collega's een paar dagen weg te gaan. Mensen zijn vaak privé heel anders dan op het werk.
Groetjes Marguerite

GRANNY'S HOUSE zei

Wat leuk om zoiets met al je collega's te doen en wat zullen jullie genoten hebben.
Je Frederike wordt een dotje.

Groetjes
Ines

marion zei

ik heb er een beetje een dubbel gevoel over, teambuilding en zo ver weg, zou dat niet anders goedkoper kunnen? Maar dat zal mijn spartaanse geest wel zijn. Boedapest is een stad vol tegenstellingen, wij zijn er jaren terug naartoe gefiets. Prachtige herinneringen......

monique vercaemer zei

Hallo

ja hoor een prachtige stad is Boedapest.
Dit was onze eerste Citytrip een 5 tal jaar terug.
Jammer dat de vele zwervers en armen ons steeds weer met de neus op de werkelijkheid moeten drukken.
Maar een ding is zeker Boedapest komt in het rijtje van de 3 mooiste steden: Parijs, Wenen en Boedapest.

Chris zei

Fantastisch om op deze manier de samenwerking tussen jullie als collega's weer op te bouwen. Heel bijzonder. Ook die daken! Wat een pracht, net als je quilt. Heel mooi hoor Anita.

quilting Jeannet zei

Wat bijzonder Anita om er zo even met je collega,s tussenuit te zijn, dat is nog eens wat anders dan een weekendje Veluwe in een conferentieoord.

Anoniem zei

Wat gezellig om met je collega's zo'n trip te maken. Wij komen meestal niet verder dan bowlen en eten ^_^

jolanda zei

Wat bijzonder dat jullie het zo'n eind weg gezocht hebben hé? Ik ben er nog nooit geweest dus kan me er geen voorstelling van maken hoe het er daar nou eigenlijk uitziet.

Is dit iets voor jou?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...