Welkom

Leuk dat je langskomt bij 'Vlijtige Handjes'. Zo lang als ik me kan heugen ben ik creatief bezig. Met stoffen werken vind ik het aller leukst. Hier laat ik al mijn 'makelijen' zien. Het is dan ook heerlijk toeven in atelierke Vlijtige Handjes.
Neem een lekker kopje thee of koffie en kijk eens rustig rond.

zondag 10 juni 2012

Appeltjes in plaats van Oranje

 Wij hebben hier niets met voetbal. Als het goed weer is en veel mensen buiten de wedstrijd kijken dan 'horen' we de doelpunten maar dat is dan ook alles. Ik ben deze week dan ook heerlijk bezig met steekjes. De Poesie hangt nog aan de kast en daar ben ik alvast zijblokken voor aan het knippen. Er is niet veel bij gekocht. De la heeft nog wel wat verrassingen. In totaal moeten het er 15 extra worden. Volgende maand het pakket en dan verder kijken welke kleuren nog gebruikt gaan worden.

De 'Appeltjes' heb ik ook maar weer eens opgepakt. Ik wil het zonder kartonnetjes of appliceren maken. 
Per stuk de appeltjes aan elkaar zetten heb ik de slag alweer te pakken maar een rij aanzetten geeft meer moeite. Misschien toch maar eens een voor een aan de lap zetten proberen. Heb je tips? Graag!


Ondertussen ligt Frederike trouw te wachten. het is toch zo'n schat! Vandaag krijgt ze er weer een rij bij. Ik denk bij een filmpje en een lekker bakkie thee met cake van DD van de hondjes want wij hebben twee bakkers in de familie. 
Voor iedereen die wel van voetbal houdt Veel Plezier en nog een fijn weekend.

Hartelijke groetjes Anita

20 opmerkingen:

Petra zei

ziet er MOOI uit, Anita..
persoonlijk heb ik ook niks met voetbal, dat wordt dus lekker "steekjeszetten"!
fijne zondag nog,
groetjes, Petra

Heleni zei

Je appeltjes zijn al leuk hoor. Het lijkt me ook wel een beetje lastig, rijen aan elkaar zetten.
Misschien is 't een idee om eerst blokjes van 4 (of 9) te maken en dan deze blokken aan elkaar te naaien.

Succes.
groet Heleni

katrien zei

Leuk je appeltjes.
Fijne zondag.

Ineke Hulzebos zei

Leuke projecten heb jij, Anita, mooie stofjes gebruik je ook!!!
Fijne zondag

mieke zei

Mooie lapjes voor de poezie en de appeltjes zien er ook niet verkeerd uit.
Ik moet ook nog bedenken hoe ik ze aan elkaar ga zetten.
Zo veel mogelijk met de naaimachine ! Heb ik in gedachte.

Jeanny zei

Heel mooie appeltjes.
Fijne zondag.

Nardy zei

Prachtig hoor de appeltjes; ik heb ook eens een poging gewaagd...

Inge zei

Goh, vind jij voetballen niet leuk???? En de rest van je familie ook al niet??? Daar heb ik nou helemaal niks van gemerkt de afgelopen dagen, haha....
Je bent in ieder geval goed bezig. Leuk allemaal en al die stoffen, die je gebruikt zijn zóóóó mooi. Ik ken ze wel ergens van. Kan het zijn dat wij bij dezelfde winkel shoppen? Die in Tilburg, je weet wel welke ik bedoel LOL

Doeiiii,
Inge, de voetbal-fan

Merian zei

Jij hebt hard gewerkt.
Je appeltjes worden wel leuk!
Aan elkaar zetten volgens mij met heel veel spelden, en dat moet het lukken. Ik vind ronde randen ook erg moeilijk.

groetjes Merian

Cisca zei

Wat mooi, al die rode en roze kleuren. Die klokhuizen heb ik nog nooit gemaakt, dus ik kan je geen raad geven. Ik vind ze wel heel leuk, dus misschien ooit...
Hier wil mijn man geen minuut van het EK missen, dus ik ga weer lekker de detective kijken, maar ik vind het wel jammer, dat ze niet gewonnen hebben.
Groetjes, Cisca

Klaske zei

Ik ben bang dat er hier elke voetbalwedstrijd word gekeken, en dat betekent voor mij met één oog op de tv gericht en het andere op mijn handwerkje..
Goh wat zullen we met z'n allen produktief zijn..
Je appeltjes worden prachtig!!

Nelleke zei

Hallo Anita,moest bijlezen maar je poezieplaatjesquilt doet de naam eer aan echt een plaatje de blokjes met de kantjes zijn ook heel mooi geworden.wat je nu laat zien is ook niet verkeerd prachtige stofjes heb je onder je handen dat alleen al zal wel fijn werken zijn.Frederike heb ik ook in de wacht liggen!!De klokhuizen daar heb ik een grote tweepersoonsquilt van gemaakt en die rij voor rij aan elkaar gezet met in het midden een speld ik vind meerdere spelden erin niet zo makkelijk doordat de draad er dan steeds achter blijft hangen je word er wel op dn duur handiger in en dan gaan de rondingen vanzelf.Veel succes en een fijne week groetjes Nelleke

quilting Jeannet zei

Heel mooi die appeltjes, dat kriebelt bij mij ook wel, maar het lijkt me zo moeilijk....al die ronde vormen. Hier zijn we (ze) ook niet van de voetbal, wel van de oranje tompouchen......

Rennie zei

Hai hier zijn we wel van de voetbal hoor! Maar ik doe tegelijkertijd mijn digitale achterstand wegwerken. Wat worden de klokhuizen prachtig zeg!

GRANNY'S HOUSE zei

Hier worden alle wedstrijden bekeken en daarna gaan ze over naar rtl4 voor de broodnodige nabeschouwingen.
Laat mij maar quilten, daar ben ik veel beter in en jij ook zo te zien ;-)

Groetjes
Ines

Cybele's patch zei

Jij verveelt je deze zomer zeker niet! Leuke projecten en mmmooie stofjes! Met de appeltjes heb ik geen ervaring. Lijkt me wel moeilijk.

Anoniem zei

Wij hebben allebei ook niets met voetbal, dus de tv gaat hiervoor niet aan bij ons. Jij kunt lekker genieten van je appeltjes en de andere zaken waar je mee bezig bent.

sylvia zei

Ik heb geen tips voor je appeltjes, het lijkt me zo moeilijk!!
en lekker met hexen in de weer: ontspannend werkje, he?!
lieve groeten, Sylvia

Johanna Zweden zei

Dit worden weer 2 schitterende quilts
Groetjes Joke

monique zei

Hartelijke gelukwensen aan de geslaagde studente. Hopelijk kunnen je dromen vlug verwezenlijkt worden en krijg je een prachtige toekomst.
Monique

Is dit iets voor jou?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...